Chiropractie Sikking

Uw chiropractor

Dirk-Jan Sikking is geboren in Bennekom. Van 2000-2004 studeerde Dirk-Jan fysiotherapie in Utrecht waarna hij vier jaar als fysiotherapeut heeft gewerkt bij Somatic fysiotherapie in Doorn. Door intensieve samenwerking met chiropractie is hij enthousiast geraakt over dit vak. Daarom begon hij in 2008 aan de opleiding chiropractie in Bournemouth (UK). In 2012 studeerde hij cum laude af en werkte hij als chiropractor in Zutphen bij chiropractie Kuipers. Sinds oktober 2013 is Dirk-Jan eigenaar van chiropractie Sikking in Leersum. In 2014 voltooide Dirk-Jan de opleiding sport-chiropractie en mag zich daarom nu ook sport-chiropractor noemen.

Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten van de wervelkolom waardoor zij uitermate geschikt zijn om rug en nekklachten te behandelen. Dirk-Jan heeft binnen de chiropractie een specifieke interesse voor het behandelen van sportgerelateerde klachten en neurologische klachten waarvoor hij aanvullende seminars heeft gevolgd.

Door het combineren van chiropractie en fysiotherapie is Dirk-Jan in staat om een passende behandeling op maat te geven. Dirk-Jan bekijkt de mens vanuit een holistisch perspectief. Dit betekent dat hij tijdens zijn intake en lichamelijk onderzoek uitgebreid onderzoek doet om de mens als geheel te bekijken. Hoe Dirk-Jan naar een klacht kijkt staat verder uitgebreid beschreven in zijn visie op gezondheid.

De NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) is van oudsher dé beroepsorganisatie van en voor chiropractoren in Nederland. Al vanaf de oprichting in 1975 streeft zij naar erkenning van de chiropractie in Nederland en maakt de vereniging zich sterk voor de kwaliteit van de aangesloten chiropractoren. Bij Chiropractie Sikking is Dirk-Jan aangesloten bij de NCA.