Chiropractie Sikking

Uw chiropractoren

Dirk-Jan Sikking

Alex Leijten


 

Dirk-Jan Sikking

Dirk-Jan is geboren in Bennekom. Van 2000-2004 studeerde Dirk-Jan fysiotherapie in Utrecht waarna hij vier jaar als fysiotherapeut heeft gewerkt bij Somatic de Fysioclub in Doorn. Door intensieve samenwerking met chiropractie is hij enthousiast geraakt over dit vak. In 2008 is begonnen aan de opleiding chiropractie in Bournemouth (UK) en studeerde hij in 2012 cum laude af. Zijn GEP-jaar (stagejaar) volbracht hij in Zutphen bij chiropractie Kuipers. Sinds 2013 is Dirk-Jan eigenaar van chiropractie Sikking in Leersum. In 2014 voltooide Dirk-Jan de opleiding sportchiropractie en mag zich daarom nu ook sportchiropractor noemen.

Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten van de wervelkolom waardoor zij uitermate geschikt zijn om rug en nekklachten te behandelen. Dirk-Jan heeft binnen de chiropractie een specifieke interesse voor het behandelen van sportgerelateerde klachten en neurologische klachten waarvoor hij diverse aanvullende seminars heeft gevolgd.

Door het combineren van chiropractie en fysiotherapie is Dirk-Jan in staat om een passende behandeling op maat te geven. Dirk-Jan bekijkt de mens vanuit een holistisch perspectief. Dit wil zeggen dat hij tijdens de intake en lichamelijk onderzoek uitgebreid onderzoek doet om de mens als geheel te bekijken. Hoe Dirk-Jan naar een klacht kijkt staat verder uitgebreid beschreven in zijn visie op gezondheid.

De NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) is dé beroepsorganisatie van en voor chiropractoren in Nederland. Sinds de oprichting in 1975 streeft zij naar erkenning van chiropractie in Nederland en maakt de vereniging zich sterk voor de kwaliteit van de aangesloten chiropractoren. Bij Chiropractie Sikking is Dirk-Jan aangesloten bij de NCA en de SCN.

Dirk-Jan woont met zijn vrouw en 2 kinderen in Zeist. In zijn vrije tijd sport hij graag. Hij is lid van de Triathlonvereniging UHTT (Utrechtse Heuvelrug). In 2015 volbracht hij zijn eerste Iron Man in Kopenhagen.

Aandachtsgebieden:

  • Sportgerelateerde klachten
  • Neurologische klachten
  • Extremiteiten


Alex Leijten

Alex is afkomstig uit Tilburg. Nadat hij zelf al lange tijd last had van zijn rug en hiervoor verschillende therapieën heeft gehad, kwam hij in aanraking met een chiropractor. Tot zijn verbazing had hij binnen enkele behandelingen een grote verlichting van zijn klachten. Hierdoor raakte hij enorm gefascineerd door deze therapie.
Vastberaden als hij was heeft hij destijds zijn huidige werkzaamheden binnen het bankwezen opgezegd en is in 2005 gestart aan de 5-jarige universitaire opleiding tot chiropractor aan het Anglo-European College of Chiropractic (AECC) in Bournemouth, Verenigd Koningrijk. Daar is hij in 2010 als Master of Science (MSc) met eervolle vermelding afgestudeerd.

Terug in Nederland heeft Alex bij diverse praktijken gewerkt om ervaring op te doen en uit te groeien tot succesvol chiropractor. Hij merkte op dat een multidisciplinaire aanpak van een klacht het beste werkt voor een patiënt. Zijn doel is om patiënten van alle leeftijdsgroepen, jongeren tot senioren, pijnverlichting te geven door behandeling. Hiernaast wil hij patiënten proactief krijgen door oefeningen mee te geven en te adviseren over een gezonde levensstijl.

Om het kennisniveau actueel te houden heeft hij diverse bij- en nascholingscursussen gevolgd op het gebied van o.a. dry needling en chiropractische onderzoeks- en behandeltechnieken. Daarnaast werden talloze cursussen gevolgd voor het behandelen van andere gewrichten naast de wervelkolom, zoals kaken, knieën, schouders, ellebogen, enkels en voeten. Mede daardoor heeft hij een holistische kijk op het gehele lichaam en de behandeling van wervelkolom gerelateerde klachten.

Met al zijn ervaring is Alex een meer dan welkome aanvulling van ons team.

Alex is lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij Stichting Chiropractie Nederland (SCN).

Alex woont in Leusden met zijn vrouw en 3-jarige dochter. In zijn vrijetijd houdt hij van wandelen, fietsen en tijd doorbrengen met gezin en vrienden.

Aandachtsgebieden:

  • Wervelkolom
  • Kaakklachten
  • Extremiteiten