Chiropractie Sikking

Uw chiropractor

Dirk-Jan Sikking is geboren in Bennekom. Van 2000-2004 studeerde Dirk-Jan fysiotherapie in Utrecht waarna hij vier jaar als fysiotherapeut heeft gewerkt bij Somatic de Fysioclub in Doorn. Door intensieve samenwerking met chiropractie is hij enthousiast geraakt over dit vak. In 2008 is begonnen aan de opleiding chiropractie in Bournemouth (UK) en studeerde hij in 2012 cum laude af. Zijn GEP-jaar (stagejaar) volbracht hij in Zutphen bij chiropractie Kuipers. Sinds 2013 is Dirk-Jan eigenaar van chiropractie Sikking in Leersum. In 2014 voltooide Dirk-Jan de opleiding sport-chiropractie en mag zich daarom nu ook sport-chiropractor noemen.

Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten van de wervelkolom waardoor zij uitermate geschikt zijn om rug en nekklachten te behandelen. Dirk-Jan heeft binnen de chiropractie een specifieke interesse voor het behandelen van sportgerelateerde klachten en neurologische klachten waarvoor hij aanvullende seminars heeft gevolgd.

Door het combineren van chiropractie en fysiotherapie is Dirk-Jan in staat om een passende behandeling op maat te geven. Dirk-Jan bekijkt de mens vanuit een holistisch perspectief. Dit wil zeggen dat hij tijdens de intake en lichamelijk onderzoek uitgebreid onderzoek doet om de mens als geheel te bekijken. Hoe Dirk-Jan naar een klacht kijkt staat verder uitgebreid beschreven in zijn visie op gezondheid.

De NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) is dé beroepsorganisatie van en voor chiropractoren in Nederland. Sinds de oprichting in 1975 streeft zij naar erkenning van chiropractie in Nederland en maakt de vereniging zich sterk voor de kwaliteit van de aangesloten chiropractoren. Bij Chiropractie Sikking is Dirk-Jan aangesloten bij de NCA.