Adviezen voor na de behandeling

Met de chiropractische correcties worden verschillende delen van de hersenen met zenuwprikkels voorzien. Ik raad dan ook aan om voordat u in de auto of de fiets stapt  na een behandeling  5-10 min te lopen om het lichaam te laten wennen aan de correcties. De correcties blijven hierdoor vaak beter en langer werken.

Vermijd het doen van zware activiteiten op de dag van de behandeling. Dit betekend dat sporten, zwaar huishoudelijk werk of tillen niet verstandig is om te doen op de dag van de behandeling. Mocht u niet zeker weten of een bepaalde activiteit kan na een behandeling raadpleeg uw chiropractor dan tijdens een behandeling zodat deze u kan helpen.

Mogelijke reacties

Het gebeurt soms dat u moe bent na een behandeling. Dit komt omdat het lichaam zich aan het herstellen is van de correcties. De stressprikkel is in veel gevallen weggenomen en het lichaam kan zich daarom ontspannen. Geef toe aan deze vermoeidheid omdat dit bevorderend kan zijn voor uw klachten.

Ook kan het zijn dat u de spieren rondom het gebied dat behandeld is kan voelen in de vorm van wat spierpijn. Niet iedereen ervaart dit, maar het is wel mogelijk. Deze reactie kan intreden op de dag van de behandeling of de dag na de behandeling. Dit kan tot 2 dagen duren na de behandeling. Omdat er correcties zijn gemaakt spannen de spieren anders aan wat een mogelijk oorzaak kan zijn van deze spierpijnen.

Tips

  • Water

Het is belangrijk om na de behandeling voldoende water te drinken om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Drink daarom een extra glaasje water na de behandeling. Ook buiten de behandelingen om is het belangrijk te zorgen voor het drinken van 1.5- 2.0 liter water per dag.

  • IJs

Na de behandeling kan het behandelde gebied warm en gevoeliger zijn, hetgeen wordt veroorzaakt door een toename van de bloedtoevoer en tijdelijke verhoging van afvalstoffen in het gebied als gevolg van de chiropractische correctie. Om dit tegen te gaan kan je ervoor kiezen om er een ijspak op het gebied te leggen op de dag van, en de dag na de behandeling. Pak hiervoor een speciale ijspak/coldpack of zak groente uit de vriezer en wikkel dit in een doek. Vervolgens legt u het pak 10 min op het gebied en deze techniek kunt u een aantal keer per dag herhalen. Belangrijk is het om het ijs NIET direct op de huid te leggen om bevriezing te voorkomen.